Newsflash
Internaționale

Îngrijorare în Marea Britanie: crește numărul pacienților cu dodovanoză

de L. Budin - oct. 26 2021
Îngrijorare în Marea Britanie: crește numărul pacienților cu dodovanoză

Autoritățile sanitare britanice își manifestă îngrijorarea în legătură cu recrudescența unei infecții cu transmitere sexuală, de obicei rară în Europa: dodovanoza sau granulomul inghinal.

Medicii britanici au constatat creșterea cazurilor de infecție cu bacteria Klebsiella granulomatis. Conform observațiilor autorităților sanitare britanice, raportate de cotidianul The Sun, numărul cazurilor a crescut semnificativ de la sfârșitul perioadei de lockdown, informează Santé Magazine.

bacterie

Boala, numită și „mâncătoarea de carne”, se caracterizează prin apariția unor noduli nedureroși, la 10-40 de zile de la contaminare, ca urmare a unui raport sexual neprotejat. Nodulii se sparg și lasă în loc leziuni deschise, care supurează. Infecția se propagă cu mutilarea țesuturilor infectate.

Dacă infecția nu este tratată, leziunile se transformă în ulcerații dureroase care se infectează, acompaniate de un miros dezagreabil. Boala poate duce la deces.

Cazurile de dodovanoză se întâlnesc în general în Africa de Sud, India, Australia, Caraibe sau Brazilia. Cifrele frunizate de autorităților sanitare britanice arată însă că boala e diagnosticată din ce în ce mai des în Europa, și se propagă activ după încetarea restricțiilor sanitare în Marea Britanie.

Creșterea numărului de infectări a fost constatată și înainte de pandemie, precizează The Sun, citat de Santé Magazine. 

Specialiștii britanici reamintesc că sexul protejat scade riscul de infectare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe