Newsflash
Internaționale

Infografic: Screeningul cancerului mamar în statele membre UE

de Florentina Ionescu - oct. 26 2020
Infografic: Screeningul cancerului mamar în statele membre UE

Potrivit EUROSTAT, screeningul în ceea ce privește cancerul de sân diferă foarte mult în rândul statelor membre ale Uniunii Europene.

Potrivit unui infografic al Eurostat, în 2018, proporția de femei cu vârste cuprinse între 50 și 69 de ani care au efectuat screeningul pentru cancerul mamar (prin mamografie) în decursul celor doi ani anteriori diferă foarte mult în rândul statelor membre UE.

V-ar putea interesa și: Microbiomul și cancerul mamar

screening cancer mamar

Pe baza programelor de screening, șapte state membre au avut rate de screening ale cancerului mamar sub 50%. Cele mai scăzute rate au fost înregistrate în Bulgaria (21% dintre femeile cu vârste între 50 și 69 de ani; raportat la datele din 2017), Slovacia (30%) și Cipru (33%).

Pe de altă parte, în topul clasamentului se află trei state membre care au raportat rate de screening ale cancerului mamar de peste 75%: Finlanda (84%), Danemarca (83%) și Olanda (77%).

Rata prezentată în infograficul realizat de Eurostat reprezintă proporția femeilor cu vârsta între 50 de ani și 69 de ani care au efectuat o mamografie în cei doi ani anteriori (sau potrivit frecvenței specifice de screening recomandate de fiecare țară în parte).

Citiți și: Tendinţe în chirurgia cancerului de sân

Același infografic arată că Grecia, Spania, Austria, Polonia, Portugalia, România și Suedia nu au date disponibile referitoare la un program de screening pentru cancerul mamar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe