Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

INFOGRAFIC Omicron: „explozia” cazurilor noi, în funcție de continent

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 28 ianuarie 2022, ora 11:51

Cei de la Statista.com au realizat un infografic cu date cu privire la creşterea bruscă a numărului de cazuri noi de infectări cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, în funcție de continent.

Pe măsură ce varianta Omicron continuă să crească numărul cazurilor noi de COVID-19 la valori nemaivăzute până acum, în multe zone ale lumii, reprezentanții OMS au avertizat încă o dată că dacă vom lăsa virusul să circule la o asemenea scală, acest lucru ar putea avea consecințe nefaste, cum ar fi posibilitatea de să apară noi variante mult mai periculoase, scriu jurnaliștii de la Statista.com

varianta Omicron

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), media de șapte zile a cazurilor noi zilnice de COVID-19 a crescut la 3,33 milioane în data de 26 ianuarie, ceea ce înseamnă o creștere bruscă (după cum se poate vedea în graficul de mai jos), în comparație cu valurile anterioare ale pandemiei de COVID-19. 

Vă recomandăm și: Studiu: varianta Omicron se transmite deja comunitar în România 

Sursa citată amintește că deși au existat unele voci care au spus că Omicron este o „binecuvântare deghizată”, un „vaccin natural” care ne va aduce mai aproape de sfârșitul pandemiei, cei mai mulți oficiali din domeniul Sănătății nu par a fi la fel de optimiști.

„Este periculos să presupunem că Omicron va fi ultima variantă sau că suntem pe final de pandemie. La nivel global, condițiile sunt ideale pentru apariția unor noi variante”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul executiv al OMS.

Omicron e pe toate continentele și se transmite comunitar în SUA și-n Australia 

Directorul OMS pentru regiunea Europei, dr. Hans Kluge, a subliniat că pandemia de COVID-19 este de departe de a se fi terminat, însă tot el a adăugat că „Omicron oferă o speranță plauzibilă pentru stabilizare și normalizare”. El a subliniat că:

„Dacă 2021 a fost anul producției de vaccinuri, 2022 trebuie să fie anul ce reprezintă echitatea în privința caccinări în regiunea Europei și dincolo de granițele ei. Prea mulți oameni care aveau nevoie de vaccin au rămas nevaccinați. Acest lucru ajută la transmiterea virusului, prelungind pandemia și crescând riscul de apariție a noilor variante”. 

OMS: Varianta Omicron creşte riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală 

cresterea brusca a numarului de cazuri de infectari cu omicron

Etichete: teama omicron cazuri noi omicron cazuri infectare omicron infectare omicron numar cazuri noi numar in crestere avertisment oms oms europa dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.