Newsflash
Internaționale

Infografic: numărul de studii clinice dedicate vaccinului și medicamentelor pentru COVID-19

de Florentina Ionescu - aug. 27 2020
Infografic: numărul de studii clinice dedicate vaccinului și medicamentelor pentru COVID-19

Cei de la Statista.com au realizat un infografic din domeniul produselor farmaceutice pe care se efectuează în prezent studii clinice, pentru a combate COVID-19. Sunt circa 1500 de studii și 200 sute de vaccinuri în testare.

Infograficul conține informații referitoare la numărul de studii clinice care au în prim-plan lupta împotriva COVID-19, boala cauzată de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

studii clinice covid

Studiile clinice incluse sunt atât cele pentru un posibil vaccin pentru COVID-19, cât și cele pentru posibile medicamente care ar putea trata COVID-19, la nivel mondial. Informațiile incluse sunt până la data de 20 august 2020 și au fost împărțite în acest infografic pe mai multe paliere.

Până la data de 20 august 2020, existau 2.881 de studii clinic care testau treatment pentru COVID-19. În plus, până la acel moment, existau aproape 200 de vaccinuri pentru COVID-19 în diferite faze ale studiilor clinice, potrivit sursei citate.

Conform infograficului, până la 20 august erau 1.490 de studii clinice în desfășurare pentru găsirea unui tratament pentru COVID-19, 861 de studii clinice pentru complicațiile date de COVID-19, 799 de studii clinice pentru  pneumonia dată de COVID-19, 667 de studii clinice pentru formele severe de COVID-19 și 193 de studii clinice pentru potențiale vaccinuri care să lupte cu boala cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Statistic: Number of coronavirus (COVID-19) clinical trials for drugs and vaccines worldwide as of August 20, 2020, by type | Statista
Mai multe statistici pe această temă, pe Statista.

În ce faze se află studiile clinice

Tot cei de la statista.com au arătat printr-un infografic fazele studiilor clinice dedicate potențialului vaccin și potențialelor tratamente pentru COVID-19. Datele folosite erau cele disponibile până la data de 20 august.

Astfel, în fază preclinică se aflau 442 de medicamente și vaccinuri pentru COVID-19, în faza I a studiilor clinice se aflau 27 de medicamente și de vaccinuri, în faza II a studiilor clinice erau 53 de medicamente și de vaccinuri, în faza II a studiilor clinice erau 20 de medicamente și vaccinuri, după cum puteți vedea în infograficul de mai jos.

Sursa citată amintește astfel de numărul de vaccinuri pentru COVID-19 în dezvoltare, la nivel mondial, în 2020. Până la data de 20 august, erau 544 de medicamente și de vaccinuri în etapa de dezvoltare, pentru a ținti COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.

Dintre acestea, 442 erau încă în fază preclinică. Chiar și așa, sunt deja 20 de candidați în faza III a studiilor clinice, iar un candidat la vaccinul anti-COVID-19 este deja în faza de pre-înregistrare.

Statistic: Number of coronavirus (COVID-19) drugs and vaccines in development worldwide as of August 20, 2020, by phase | Statista


Notă autor:

Sursa imagine principală: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe