Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Infografic: Inegalitățile din domeniul sănătății, în Europa

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 25 septembrie 2020, ora 16:43

EuroHealthNet, un parteneriat al organizațiilor care lucrează pentru a contribui la o Europă mai sănătoasă, a dat publicității recent un infografic care arată diferențele uriașe dintre țări la acest capitol.

Potrivit organizației nonprofit EuroHealthNet, în prezent, în Europa există în continuare diferențe uriașe în domeniul sănătății, între anumite categorii de persoane și între țările din Europa. Infograficul de mai jos oferă o versiune ilustrată a inegalităților din sănătate din Europa.

sanatate in europa infografic

Sursa citată mai subliniază că inegalitățile din domeniul sănătății reduc productivitatea economică și socială. Ele costă 980 de miliarde de euro pe an, echivalentul a 9,4% din produsul intern brut.

Câteva aspecte de reținut, extrase din acest infografic prezentat de EuroHealthNet:

  • În medie, persoanele din Europa trăiesc mai mult și au o stare de sănătate mai bună în decât perioadele anterioare. Cu toate acestea, multe persoane rămân în urmă la capitolul sănătate, iar diferențele uriașe se observă în anumite țări și în anumite grupuri.
  • În ceea ce privește speranța de viață, din infografic reiese că media este de 74,8 ani, pe când în Italia este de 83,1 ani, iar în Spania de 83,4 ani.
  • Anii sănătoși sau anii petrecuți fără vreo dizabilitate ori problemă de sănătate sunt și ei menționați în infograficul realizat.
  • Totodată, persoanele cu un nivel scăzut de educație au un risc mai mare de a suferi de anumite boli, în comparație cu persoanele cu un nivel mai mare de educație. Exemple sunt diabetul, obezitatea, depresia.
  • Starea de sănătate și inegalitățile în sănătate sunt influențate de factori sociali, economici și de mediu, dar și de condițiile în care o persoană se naște, crește, trăiește, muncește, precum și de vârstă.
  • Din datele prezentate, EuroHealthNet arată și proporția de oameni care se confruntă cu poluarea aerului; În Malta, 30,3% dintre oameni se confruntă cu poluarea.

Infograficul poate fi accesat aici.

infografic1

infografic2

infografic3

Sursa foto: eurohealthnet.eu

Etichete: sanatate poluare infografic Europa Uniunea Europeană inegalitate in sanatate servicii de sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC