Newsflash
Internaționale

Infografic: Câți farmaciști sunt în țările membre UE, la 100.000 de locuitori

de Florentina Ionescu - sept. 25 2020
Infografic: Câți farmaciști sunt în țările membre UE, la 100.000 de locuitori

Eurostat a dat publicității astăzi un infografic referitor la farmaciștii din statele membre ale Uniunii Europene.

Farmaciștii oferă un serviciu esențial populației din Europa, iar acest lucru este evident mai ales acum, în pandemia de COVID-19, se arată în articolul publicat pe site-ul Eurostat. Chiar dacă anumite industrii au avut restricții sau au fost închise în pandemie, farmaciștii au continuat să ofere servicii de calitate pacienților.

farmacisti in europa

Potrivit statisticilor, în Uniunea Europeană numărul de farmaciști pe cap de locuitor variază foarte mult de la o țară la alta. Statul din UE cu cel mai mare număr de farmaciști pe locuitor este Malta, unde au fost înregistrați 129 de farmaciști practicanți la 100.000 de locuitori, în anul 2018. Totodată, la acest capitol stau bine și alte țări, precum Belgia (125), Spania și Italia (ambele având 119 farmaciști la suta de mii de locuitori).

Majoritatea statelor membre ale UE raportează între 50 și 110 farmaciști la 100.000 de locuitori, deși Olanda (21 de farmaciști) se află sub acest prag. România are 90 de farmaciști la 100.000 de locuitori în anul 2018.


Notă autor:

Sursa foto: https://ec.europa.eu/eurostat/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe