Newsflash
Internaționale

Indicaţie nouă pentru dapagliflozin

de Dr. Diana Andronache - mai 14 2021
Indicaţie nouă  pentru dapagliflozin

FDA a aprobat recent administrarea de dapadapagliflozin în cazul pacienţilor cu boală renală cronică. Decizia vine în urma publicării rezultatelor studiului DAPA-CKD.

p3Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor (FDA) din Statele Unite a aprobat recent administrarea de dapadapagliflozin, un inhibitor al co-transportorului de sodiu-glucoză (SGLT2), în cazul pacienţilor cu boală renală cronică, pentru a reduce riscul de progresie a afectării renale, riscul cardiovascular și de spitalizare
pentru insuficienţa cardiacă.

Decizia vine în urma publicării rezultatelor studiului DAPA-CKD. Este vorba despre un studiu multicentric, randomizat, de tip dublu-orb, în care au fost incluși 4.304 pacienţi cu boală renală cronică, fără a avea un diagnostic de diabet zaharat.

Studiul a îndeplinit obiectivul primar și a demonstrat beneficii clinice importante mai devreme decât anticipau cercetătorii. Astfel, tratamentul cu dapagliflozin a redus incidenţa bolii renale cronice în medie cu 39% și a condus la o scădere cu 29% a riscului de deces de cauză cardiovasculară sau de agravare a insuficienţei cardiace.

Dapagliflozin nu este însă recomandat în cazul pacienţilor care sunt în program de hemodializă sau în cazul celor cu reacţii grave de hipersensibilitate la acest medicament.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/950329

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe