Newsflash
Internaționale

Începe studiul privind vaccinarea anti-COVID la gravide

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 26 2021
Începe studiul privind vaccinarea anti-COVID la gravide

Pfizer-BioNTech a iniţiat recrutarea gravidelor pentru un studiu ce va include 4.000 de voluntari, care va a evalua profilul de siguranţă și eficacitatea vaccinului anti-COVID în aceste cazuri.

Foto 3Deși datele de siguranţă cunoscute sunt limitate, vaccinurile sunt deja recomandate femeilor însărcinate, acestea având risc crescut de a dezvolta complicaţii asociate COVID-19, precum nașterea prematură.

În cadrul studiului vor fi incluse gravidele cu vârsta peste 18 ani, la care se va administra vaccinul în săptămânile 24-34 de sarcină, sub formă de două doze la interval de 21 de zile.

După naștere, femeile care au primit placebo vor avea oportunitatea să beneficieze de vaccinul real. În plus, studiul va evalua capacitatea de transfer materno-fetal al anticorpilor.

Primele rezultate sunt așteptate în ultima parte a acestui an, potrivit dr. William Gruber, vicepreședintele Departamentu­lui de cercetare clinică și dezvoltarea vaccinurilor în cadrul Pfizer.


Notă autor:

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vaccine-pregnancy/pfizer-biontech-start-testing-covid-19-vaccine-in-pregnant-women-idUSKBN2AI2NT

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe