Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Începe studiul privind vaccinarea anti-COVID la gravide

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 26 februarie 2021

Pfizer-BioNTech a iniţiat recrutarea gravidelor pentru un studiu ce va include 4.000 de voluntari, care va a evalua profilul de siguranţă și eficacitatea vaccinului anti-COVID în aceste cazuri.

Foto 3Deși datele de siguranţă cunoscute sunt limitate, vaccinurile sunt deja recomandate femeilor însărcinate, acestea având risc crescut de a dezvolta complicaţii asociate COVID-19, precum nașterea prematură.

În cadrul studiului vor fi incluse gravidele cu vârsta peste 18 ani, la care se va administra vaccinul în săptămânile 24-34 de sarcină, sub formă de două doze la interval de 21 de zile.

După naștere, femeile care au primit placebo vor avea oportunitatea să beneficieze de vaccinul real. În plus, studiul va evalua capacitatea de transfer materno-fetal al anticorpilor.

Primele rezultate sunt așteptate în ultima parte a acestui an, potrivit dr. William Gruber, vicepreședintele Departamentu­lui de cercetare clinică și dezvoltarea vaccinurilor în cadrul Pfizer.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vaccine-pregnancy/pfizer-biontech-start-testing-covid-19-vaccine-in-pregnant-women-idUSKBN2AI2NT

Etichete: Pfizer-BioNTech Vaccinul Pfizer-BioNTech vaccinare gravide studiu COVID-19 pandemie covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.