Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Încărcătura virală a copiilor cu COVID-19 e mai mare decât cea a adulților

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 26 august 2020, ora 11:44

Un studiu realizat pe pacienți pediatrici cu COVID-19 arată că micuții au o încărcătură virală mai mare decât adulții spitalizați. Totodată, copiii ar putea contribui la transmiterea COVID-19 mai mult decât se credea până la acest moment.

Pentru a clarifica situația legată de copii și riscul de infecție cu SARS-CoV-2 – dacă au sau nu un risc scăzut de îmbolnăvire –, o echipă de cercetători de la Massachusets General Hospital din Boston a evaluat natura bolii COVID-19 la copii, evaluând încărcătura virală, susceptibilitatea la boală și răspunsul imun în cazul a 192 de pacienți observați în acest spital american, scrie www.medicalnewstoday.com. Studiul este cea mai comprehensivă cercetare dedicată pacienților pediatrici cu COVID-19 până la această dată, arată sursa citată și a fost publicat în Journal of Pediatrics.

incarcatura virala copii cu covid-19

Ce au arătat testele efectuate copiilor

Studiul a inclus 192 de persoane, începând de la bebeluși până la persoane de 22 de ani, cu o vârstă mediană de 10 ani. Dintre aceste persoane, aproape un sfert au avut un diagnostic confirmat de infecție cu SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19.

Testele realizate pe mostrele prelevate din zona nazofaringiană au arătat că pacienții pediatrici au avut o încărcătură virală semnificativ mai mare decât cea a adulților spitalizați cu o formă severă de COVID-19.

Această concluzie este deosebit de importantă, deoarece riscul de a transmite virusul SARS-CoV-2 la o altă persoană este mai mare în cazul persoanelor care au încărcătura virală mai mare.

„Nu m-am așteptat ca încărcătura virală să fie atât de mare. Când ne gândim la un spital și la toate măsurile de precauție pe care ni le luăm pentru a trata adulții bolnavi de COVID-19, cu forme severe, dar iată că încărcăturile virale ale acestor pacienți spitalizați sunt semnificativ mai scăzute decât cele ale unui copil sănătos, care se plimbă peste tot cu o încărcătură virală extrem de mare a virusului SARS-CoV-2”, a declarat dr. Lael Yonker, autorul care a condus acest studiu.

Totodată, cercetarea a arătat că dintre copiii care au fost confirmați cu COVID-19, doar jumătate prezentau febra ca simptom, ceea ce sugerează că medicii ar putea să rateze unele diagnostice la pacienții cu vârste mici.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: pacienţi COVID-19 COVID-19 studiu COVID-19 pacienti cu COVID-19 copii cu covid infecția cu SARS-CoV-2 infectii cu SARS-CoV-2 SARS-CoV- 2 SARS-Cov-2 incarcatura virala

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.