Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Încă patru state membre UE s-au alăturat rezervei medicale rescEU, alături de România

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 23 septembrie 2020, ora 12:31

Danemarca, Ungaria, Grecia și Suedia s-au alăturat ieri Germaniei și României ca state gazdă ale rezervei de echipamente medicale rescEU.

Potrivit unui comunicat de presă, cu sprijin financiar din partea Comisiei Europene, în acest moment cele șase state membre ale UE pun umărul pentru a construi o rezervă europeană comună de echipamente medicale vitale și de echipamente de protecție, care pot fi distribuite pe toată suprafața Europei în momentele critice, de urgență medicală – de exemplu, în situațiile în care sistemele medicale naționale sunt copleșite de numărul pacienților infectați cu noul tip de coronavirus. 

rezerva rescEU echipamente medicale masti de protectie

„Odată cu apropierea iernii și cu numărul tot mai mare de cazuri de infecție cu coronavirus pe teritoriul Europei, construirea unor stocuri de echipamente medicale esențiale este crucială. Cu tot mai multe state gazdă, rescEU face un pas înainte. Vom fi mult mai puternici în lupta contra pandemiei dacă lucrăm împreună”, a declarat Janez Lenarčič, comisarul european pentru Mangementul Crizei.

Stocurile de materiale medicale de o importanță majoră, potrivit aceluiași comunicat, includ acum și măști FFP2 și FFP3, mănuși de protecție, precum și ventilatoare mecanice.

Cum funcționează rezerva de echipamente medicale rescEU

Capacitatea rescEU poate include diferite tipuri de echipamente medicale, cum ar fi măștile de protecție sau ventilatoarele medicale folosite în secțiile de terapie intensivă și este o rezervă care se reumple constant.

Rezerva aceasta este găzduită de mai multe state membre ale Uniunii Europene, care sunt responsabile pentru procurarea echipamentelor. Comisia Europeană finanțează 100% din aceste bunuri, inclusiv depozitarea și transportul.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: echipamente medicale pandemia de COVID-19 pandemie de COVID-19 Comisia Europeana Comisia Europeană rescEU

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.