Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

În SUA a început vaccinarea anti-COVID a copiilor de 12-15 ani

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 14 mai 2021, ora 16:09

Vaccinarea anti-COVID a adolescenţilor cu vârste între 12 şi 15 ani a demarat pe 14 mai pe tot teritoriul Satelor Unite după extinderea autorizării vaccinului Pfizer-BioNTech şi pentru această vârstă.

Sunt 17 milioane de persoane în această categorie de vârstă SUA, informează AFP, potrivit Agerpres.

vaccinare adolescenti

„Este un nou salt uriaş în lupta noastră împotriva pandemiei. (...) Vaccinul pentru copiii de 12 până la 15 ani este sigur, eficace, practic, rapid şi gratuit”, a declarat miercuri preşedintele american Joe Biden.

Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat luni vaccinarea adolescenţilor după ce a studiat datele testelor clinice realizate pe circa 2.000 de tineri.

Citește și: EMA ar putea autoriza vaccinarea anti-COVID a copiilor sub 16 ani din luna iunie

Potrivit sursei citate, anumite localităţi au început încă de marţi să vaccineze adolescenţi, dar cea mai mare parte a aşteptat unda verde din partea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din ţară, care a venit miercuri seară.

Vaccinul administrat grupei de vârstă 12-15 ani este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, inclusiv în ceea ce priveşte dozajul, iar mulţi vor putea aşadar să se vaccineze în aceleaşi locuri deja amenajate.

Etichete: vaccinare copii Pfizer-BioNTech coronavirus SUA

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.