Newsflash
Internaționale

În SUA a început vaccinarea anti-COVID a copiilor de 12-15 ani

de Dorina Novac - mai 14 2021
În SUA a început vaccinarea anti-COVID a copiilor de 12-15 ani

Vaccinarea anti-COVID a adolescenţilor cu vârste între 12 şi 15 ani a demarat pe 14 mai pe tot teritoriul Satelor Unite după extinderea autorizării vaccinului Pfizer-BioNTech şi pentru această vârstă.

Sunt 17 milioane de persoane în această categorie de vârstă SUA, informează AFP, potrivit Agerpres.

vaccinare adolescenti

„Este un nou salt uriaş în lupta noastră împotriva pandemiei. (...) Vaccinul pentru copiii de 12 până la 15 ani este sigur, eficace, practic, rapid şi gratuit”, a declarat miercuri preşedintele american Joe Biden.

Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a autorizat luni vaccinarea adolescenţilor după ce a studiat datele testelor clinice realizate pe circa 2.000 de tineri.

Citește și: EMA ar putea autoriza vaccinarea anti-COVID a copiilor sub 16 ani din luna iunie

Potrivit sursei citate, anumite localităţi au început încă de marţi să vaccineze adolescenţi, dar cea mai mare parte a aşteptat unda verde din partea Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din ţară, care a venit miercuri seară.

Vaccinul administrat grupei de vârstă 12-15 ani este acelaşi ca şi în cazul adulţilor, inclusiv în ceea ce priveşte dozajul, iar mulţi vor putea aşadar să se vaccineze în aceleaşi locuri deja amenajate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe