Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

În SUA a început un studiu clinic pentru a investiga un vaccin pentru COVID-19

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 18 martie 2020, ora 10:55

Un trial clinic de fază 1 menit să evalueze un vaccin investigațional, creat pentru a proteja oamenii împotriva COVID-19, a început recent la institutul Kaiser Permanente Washington Health Research Institute (KPWHRI) din Seattle, SUA.

Acest trial clinic va înrola 45 de adulți sănătoși (voluntari) cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, pe o durată de aproape 6 săptămâni. Primii participanți au primit vaccinul investigațional pe 16 martie, scrie www.nih.gov.

vaccin coronavirus studiu

Studiul își propune să evalueze diferite doze ale vaccinului experimental pentru siguranța și capacitatea lui de a induce un răspuns imun la participanți. Acesta este primul dintr-o multitudine de pași din procesul acestui studiu clinic, pentru a evalua potențialele beneficii ale vaccinului.

Potrivit sursei citate, vaccinul se numește mRNA-1273 și a fost dezvoltat de oamenii de știință de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) și de colaboratorii acestora, de la o companie de biotehnologie din Cambridge, Massachusetts.

„Descoperirea unui vaccin sigur și eficient pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2 este o prioritate urgentă de sănătate publică. Acest studiu de fază 1, lansat în viteză record, este un prim pas important în direcția atingerii acestui obiectiv”, a declarat directorul NIAID, dr. Anthony S. Fauci.

În prezent, nu există niciun vaccin aprobat care să prevină infecția cu SARS-CoV-2 (virusul care cauzează boala denumită COVID-19).

Vaccinul acesta investigațional a fost dezvoltat prin folosirea unei platforme genetice numită mRNA (ARN mesager). Vaccinul investigațional direcționează celulele corpului uman pentru a exprima o proteină a virusului despre care oamenii de știință speră că va obține un răspuns imun puternic. Vaccinul mRNA-1273 a arătat rezultate promițătoare în studiile pe animale, iar acesta este primul studiu clinic care examinează efectele lui la oameni.

 

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: vaccin coronavirus vaccin vaccinare teste de coronavirus infectie cu coronavirus epidemie cu coronavirus infectie cu noul coronavirus tratament coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC