Newsflash
Internaționale

Imunitatea de la anticorpii anti-COVID-19 ar putea dura doar luni

de Florentina Ionescu - iul. 14 2020
Imunitatea de la anticorpii anti-COVID-19 ar putea dura doar luni

Un studiu din Marea Britanie sugerează că, după ce pacienții sunt infectați cu noul coronavirus, imunitatea lor naturală în fața SARS-CoV-2 ar putea să intre în declin în decurs de luni.

Lucrarea de cercetare nu a fost încă printată, ci doar dată publicității pe un server medical, medrxiv.org, în urmă cu câteva zile, scrie CNN. Nu a fost publicată încă într-un jurnal medical și nu a fost nici revizuită de alți oameni de știință (nu este încă peer-reviewed).

anticorpi covid19 studiu imunitate

Această cercetare sugerează că răspunsul anticorpilor ar putea să intre în declin la 20 – 30 de zile după ce au apărut simptomele COVID-19. Anticorpii sunt acele proteine pe care le produce corpul uman pentru a lupta cu infecția, în cazul acesta, cu infecția cu virusul SARS-CoV-2.

„Noi arătăm că răspunsurile IgM și IgA scad după 20-30 de zile”, au scris cercetătorii de la mai multe instituții din Marea Britanie în lucrarea lor de cercetare.

Totodată, ei au descoperit că severitatea simptomelor COVID-19 poate determina magnitudinea răspunsului anticorpilor produși de organismul pacienților infectați.

Noul studiu, amintește CNN, a inclus probe colectate de la 65 de pacienți confirmați cu COVID-19 până la 94 de zile după ce au început să prezinte simptome și 31 de pacienți din rândul personalului medical care au făcut teste pentru depistarea anticorpilor la fiecare 1-2 săptămâni, între lunile martie și iunie.

Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, în general poate să dureze între o săptămână și trei săptămâni după infecție pentru ca organismul să producă anticorpii. Încă de la începutul pandemiei, totodată, Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că persoanele care au avut COVID-19 nu sunt neapărat imune în fața unei noi infectări cu același virus.

Studiul are și limitări

Potrivit sursei citate, acest nou studiu are unele limitări, inclusiv faptul că este nevoie de mai multe cercetări pentru a determina dacă rezultate similare ar apărea în urma unui grup mai mare de pacienți și ce informații ar putea să apară de-a lungul unor perioade mai lungi de timp când vine vorba despre infecția cu virusul SARS-CoV-2.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe