Newsflash
Internaționale

Implanturile mamare și cancerele

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 16 2022
Implanturile mamare și cancerele

Specialiștii FDA atrag atenţia asupra apariţiei anumitor tipuri de cancere – carcinoame scuamoase și limfoame de diferite tipuri – raportate că au apărut pe ţesutul cicatricial care se formează în jurul implanturilor mamare.

implant

Agenţia Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) anunţa joi că, deși se consideră că apariţia carcinomului cu celule scuamoase și a anumitor limfoame în capsula din jurul implanturilor mamare ar putea reprezenta o situaţie rară, profesioniștii în sănătate și populaţia ar trebui să conștientizeze acest risc și să raporteze cazurile.

Limfoamele raportate nu sunt la fel ca limfoamele descrise în trecut în asociere cu implanturile de sân, conform FDA. Un review al literaturii arată 20 de cazuri de carcinom cu celule scuamoase și mai puţin de 30 de limfoane care au apărut în capsula din jurul implanturilor. De la începutul lunii septembrie, FDA a primit 10 rapoarte pentru dispozitive medicale despre carcinomul cu celule scua­moase legat de implantul mamar și 12 pentru limfoame. Pacientele cu impanturi mamare nu trebuie să își schimbe rutina medicală zilnică, conform FDA, dar ar trebui să fie la curent cu simptomele care pot surveni – edem, durere, adenopatii sau modificări ale pielii.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/09/08/health/fda-cancer-breast-implants/index.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe