Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Hong Kong: testare COVID-19 obligatorie pentru toți locuitorii orașului

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 22 februarie 2022, ora 15:12

Autoritățile din Hong Kong au ordonat ca testarea pentru COVID-19 să fie obligatorie pentru toți rezidenții acestei regiuni.

Hong Kong va testa întreaga sa populație de 7,5 milioane de persoane pentru boala COVID-19 în luna martie a acestui an, au declarat autoritățile astăzi, mai ales că orașul se luptă cu cel mai grav focar provocat de varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, scrie The Associated Press

testare

Populația Hong Kongului va fi testată de trei ori în martie, a spus Carrie Lam, șefă a Executivului din Hong Kong.

Ea a mai declarat că în regiune capacitatea de testare pentru COVID va crește până la un milion pe zi ori chiar peste acest prag.

„Deoarece avem o populație de șapte milioane de persoane, testarea va dura aproximativ șapte zile”, a declarat Carrie Lam.

Reamintim că Hong Kongul a raportat aproape 5.000 de infecții noi zilnice, de la data de 15 februarie, iar numărul cazurilor amenință să suprasolicite sistemul de sănătate al regiunii. De la debutul acestui val pandemic, la începutul anului, orașul a înregistrat aproape 54.000 de cazuri și 145 de decese.

Etichete: testare obligatorie pandemie hong kong hong kong testare covid testare covid-19 testare obligatorie covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC