Newsflash
Internaționale

Hong Kong și Macau au suspendat vaccinarea cu Pfizer-BioNTech din cauza ambalajului

de Dorina Novac - mar. 30 2021
Hong Kong și Macau au suspendat vaccinarea cu Pfizer-BioNTech din cauza ambalajului

Hong Kong și Macau au suspendat utilizarea vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech ca măsură de precauție, din cauza ambalajului unui lot de flacoane.

Autorităţile din Hong Kong  au oprit administrarea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer-BioNTech din cauza unui defect de ambalare a produsului, scrie The Guardian.

Pfizer

„Din motive de precauție, vaccinarea trebuie suspendată imediat pe timpul anchetei”, a precizat, miercuri, într-un comunicat, Executivul de la Hong Kong.

Cele două orașe chineze au anunțat că au luat această decizie după ce au fost contactate de Fosun, laboratorul farmaceutic chinez care distribuie vaccinul Pfizer-BioNTech în China.

Potrivit autorităţilor, flacoanele din lotul numărul 210102 prezintă un tip de ambalaj defectuos.

Totodată, autorităţile din Hong Kong şi Macao nu au oferit niciun detaliu cu privire la natura acestor defecte, însă ambele orașe chineze au menționat că acestea nu prezintă niciun risc în planul securităţii sanitare.

Vaccinurile din lotul 210102 au fost administrate unor locuitori la Hong Kong. De asemenea, un alt lot de vaccinuri 210104 va fi pus deoparte până la prezentarea concluziilor anchetei.

Unii locuitori din Hong Kong au anunțat pe rețelele de socializare că programarea la centre de vaccinare le-a fost anulată, iar unele centre au fost închise.

„Nu mi-am pierdut încrederea în vaccin, dar sunt destul de dezamăgit, pentru că mi-am luat liber”, a declarat pentru AFP un bărbat, după ce a sosit la un centru de vaccinare închis.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe