Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Hollywood, în căutarea profesioniștilor medicali

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 5 iunie 2020

În contextul pandemiei de COVID-19, tărâmul cinematografiei solicită sprijinul experţilor din domeniul sănătăţii pentru realizarea producţiilor viitoare.

hollywoodProducătorii și studiourile de filmare caută sfaturi profesioniste pentru reluarea activităţii în condiţii optime de siguranţă, informează Reuters. Sunt solicitaţi în special medicii epidemiologi și alţi specialiști în sănătate publică pentru dezvoltarea unor strategii adecvate.

Printre dificultăţile întâmpinate se numără găsirea unor soluţii pentru desfășurarea filmărilor în spaţii aglomerate, realizarea machiajului profesionist al celebrităţilor și alte activităţi care necesită contact apropiat, precum scenele romantice sau cele de luptă.

Majoritatea companiilor de profil și-au sistat activitatea în luna martie a acestui an, iar impactul financiar asupra industriei cinematografice este substanţial. Prin urmare, reluarea filmărilor este vitală pentru acest domeniu.

Printre intervenţiile propuse pentru controlul răspândirii noului coronavirus la nivelul platourilor de filmare se numără reducerea personalului sau desfășurarea activităţii în echipe mai mici, testarea frecventă, asigurarea mijloacelor propice pentru dezinfectarea mâinilor și utilizarea programelor computerizate pentru generarea artificială a mulţimilor pe ecran.

„Satul” dedicat cinematografiei

O abordare inedită aparţine regizorului Tyler Perry, care și-a anunţat planurile de reluare a filmărilor în cadrul unui studio din Atlanta, în care personalul implicat poate fi izolat pe durata realizării producţiei cinematografice.

„A fost nevoie de un sat de personal calificat, medici, epidemiologi, avocaţi, reprezentanţi ai sindicatelor, actori, reprezentanţi ai companiilor de asigurări și alţi membrii ai echipei pentru dezvoltarea
condiţiilor de siguranţă”, a spe­cificat Perry, citat de Reuters.

Printre membrii echipei lui Perry se află și prof. dr. Carlos del Rio, expert în boli infecţioase în cadrul Universităţii Emory, din Atlanta, Georgia, SUA. Medicul a sugerat testarea echipei la începutul activităţii și ulterior, la interval de minim două săptămâni, alături de izolarea personalului la nivelul studioului pe parcursul desfășurării filmărilor.

„Ar putea eșua. (...) Dar cred că nu este fezabil să așteptăm până la dispariţia virusului sau până la apariţia unui vaccin, deoarece, în acest caz, activitatea ar putea fi întreruptă în următorii doi ani”, a precizat dr. Carlos del Rio.

În același timp, reprezentanţii actorilor și alţi angajaţi ai platourilor de filmare au solicitat sprijinul experţilor de la Harvard și de la Universitatea din California pentru realizarea unor ghiduri
specifice pentru profilaxia infecţiei cu SARS-CoV-2 în aceste
circumstanţe.

Etichete: hollywood pandemie covid-19 SARS-CoV- 2 Harvard

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC