Newsflash
Internaționale

Google și Facebook: vaccinarea anti-COVID, condiție pentru ca angajații să se întoarcă la birou

de Florentina Ionescu - aug. 2 2021
Google și Facebook: vaccinarea anti-COVID, condiție pentru ca angajații să se întoarcă la birou

Companiile Google și Facebook vor să le ceară angajaților să fie vaccinați împotriva COVID-19 înainte de revenirea la birou.

Pe măsură ce numărul de infectări cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 crește, Google și Facebook sunt primele companii din domeniul tehnologiei care cer ca angajații să fie vaccinați, aceasta fiind o condiție pentru revenirea la birou, scrie gizmodo.com

cautari pe google durere in piept covid-19

Dacă la începutul pandemiei de COVID-19, marii giganți din tehnologie îmbrățișau ideea de a lucra de la distanță, acum cele două companii fac planuri referitoare la revenirea angajaților la birou, în condiții de siguranță.

Deși reprezentanții companiilor Google și Facebook au anunțat recent că le vor cere angajaților să fie vaccinați înainte de a reveni la birou, CEO-ul companiei Apple, Tim Cook, a declarat că Apple se gândește dacă vaccinările obligatorii „sunt sau nu răspunsul corect” la această situație.

Într-un email transmis angajaților, CEO-ul companiei Google, Sundar Pichai a scris că toți cei care lucrează în campusurile Google vor trebui să fie vaccinați. Politica aceasta a companiei va intra în vigoare în Statele Unite în următoarele câteva săptămâni și în alte regiuni din lume, în lunile care urmează.

Această cerință se va aplica doar în acele zone în care vaccinurile sunt disponibile la scară largă și se va aplica în funcție de reglementările locale.

La câteva ore după declarațiile făcute de Sundar Pichai, compania Facebook a spus că le va cere angajaților săi din Statele Unite să se vaccineze.

„Pe măsură ce birourile noastre se vor redeschide, vom cere tuturor celor care vin la oricare dintre campusurile noastre din Statele Unite să fie vaccinați”, a declarat reprezentantul Facbook, Lori Goler pentru CNBC.

Modul în care compania Facebook va implementa această politică va depinde de reglementările și de condițiile locale, a adăugat Lori Goler.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe