Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Germania solicită sprijinul refugiaţilor în lupta împotriva SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 3 aprilie 2020

Deși găzduirea refugiaţilor pe teritoriul Germaniei a fost controversată în urmă cu cinci ani, ţara solicită acum sprijinul comunităţii de migranţi pentru a combate potenţialul deficit de personal medical.

În condiţiile creșterii alarmante a numărului de infecţii cu coronavirus, autorităţile guvernamentale susţin că pot furniza echipamentele necesare pentru îngrijirile de terapie intensivă, însă este luată în considerare posibilitatea deficitului de personal medical. Prin urmare, Consiliul medical regional din Saxonia a solicitat recent sprijinul medicilor migranţi pentru a suplimenta personalul, în caz de necesitate, informează Reuters.

Aproximativ 300 de voluntari au răspuns apelului, printre aceștia aflându-se și „numeroși medici străini fără finalizarea procedurilor de licenţă, dar al căror ajutor este binevenit”. În 2015, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a decis să ofere sprijin pentru un milion de migranţi proveniţi în special din zonele afectate de conflictele armate din Orientul Mijlociu, deși această decizie a fost îndelung criticată de AfD (Alternative für Deutschland), dar și de conservatori.

Etichete: coronavirus covid-19 Germania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.