Newsflash
Internaționale

Germania renunță la rata de incidență ca măsură care determină instaurarea unor restricții

de Florentina Ionescu - aug. 25 2021
Germania renunță la rata de incidență ca măsură care determină instaurarea unor restricții

Autoritățile din Germania renunță la valorile ratei de incidență ca etalon folosit în ceea ce privește COVID-19.

Potrivit Reuters, Germania a decis să înceteze să mai folosească rata de infectare pentru coronavirus ca unitate de măsură utilizată în luarea deciziilor, cum ar fi dacă se impun sau nu restricții pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2, a declarat luni cancelarul Angela Merkel. 

germania renunta la rata de incidenta

Rata de incidență pe șapte zile a fost o măsură-cheie folosită în determinarea restricțiilor care ar putea fi impuse sau ridicate, iar pragurile de 35, 50 și 100 la 100.000 de locuitori declanșau deschiderea sau închiderea anumitor părți ale societății germane,

Dar pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate cu schema completă crește, au fost voci care au cerut să se renunțe la rata de incidență ca măsură care determină dacă lockdownul este sau nu necesar.

„Am decis astăzi că nu mai avem nevoie de măsuri protectoare comprehensive atunci când numărul de cazuri sau incidența este de 50, deoarece o proporție mare a populației este vaccinată”, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Potrivit sursei citate, guvernul și statele federale vor monitoriza, în schimb, spitalizările ca indicator-cheie ce arată dacă sistemul sanitar devine sau nu prea împovărat, a mai spus Angela Merkel.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com/image/2312265/free-photo-image-covid-death-window-analysis

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe