Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Germania renunță la rata de incidență ca măsură care determină instaurarea unor restricții

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 25 august 2021, ora 11:41

Autoritățile din Germania renunță la valorile ratei de incidență ca etalon folosit în ceea ce privește COVID-19.

Potrivit Reuters, Germania a decis să înceteze să mai folosească rata de infectare pentru coronavirus ca unitate de măsură utilizată în luarea deciziilor, cum ar fi dacă se impun sau nu restricții pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2, a declarat luni cancelarul Angela Merkel

germania renunta la rata de incidenta

Rata de incidență pe șapte zile a fost o măsură-cheie folosită în determinarea restricțiilor care ar putea fi impuse sau ridicate, iar pragurile de 35, 50 și 100 la 100.000 de locuitori declanșau deschiderea sau închiderea anumitor părți ale societății germane,

Dar pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate cu schema completă crește, au fost voci care au cerut să se renunțe la rata de incidență ca măsură care determină dacă lockdownul este sau nu necesar.

„Am decis astăzi că nu mai avem nevoie de măsuri protectoare comprehensive atunci când numărul de cazuri sau incidența este de 50, deoarece o proporție mare a populației este vaccinată”, a declarat cancelarul Angela Merkel.

Potrivit sursei citate, guvernul și statele federale vor monitoriza, în schimb, spitalizările ca indicator-cheie ce arată dacă sistemul sanitar devine sau nu prea împovărat, a mai spus Angela Merkel.

Sursa foto: www.rawpixel.com/image/2312265/free-photo-image-covid-death-window-analysis

Etichete: Angela Merkel rata de incidenta cumulata rata de incidență rata de infectare infectari germania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.