Newsflash
Internaționale

Germania: proiect de lege privind vaccinarea obligatorie anti-COVID

de L. Budin - dec. 3 2021
Germania: proiect de lege privind vaccinarea obligatorie anti-COVID

Cancelarul în exerciţiu, Angela Merkel, succesorul său, Olaf Scholz, şi liderii celor 16 landuri au decis ca un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie anti-COVID să fie înaintat parlamentului.

Pe lângă acest proiect de lege, care ar putea intra în vigoare în februarie sau martie 2022, autoritățile germane au decis să înăsprească restricţiile pentru persoanele care nu sunt vaccinate anti-COVID. Acestea vor avea acces limitat la magazinele neesenţiale, restaurante, centre de cultură sau de agrement, relatează agenția AFP, preluată de Agerpres.

lockdown

Persoanele care nu sunt vaccinate sunt deja supuse de câteva săptămâni unor restricţii privind accesul la viaţa publică, dar regulile variază şi nu acoperă toate landurile.

Noile restricţii interzic în toată ţara accesul la baruri, restaurante, teatre, cinematografe, teatre, săli de spectacol, de sport, dar şi în magazine neesenţiale şi târguri de Crăciun.

De asemenea, contactele trebuie limitate, la domiciliu sau în exterior, la cel mult alte două persoane dintr-o altă locuinţă.

Noi restricţii vor afecta, de asemenea, întreaga populaţie: participarea la adunări mari, cum ar fi meciurile de fotbal din Bundesliga, va trebui să fie limitată la 30% din capacitatea totală.

Cluburile se vor închide din nou în zonele în care rata de incidenţă săptămânală depăşeşte 350, respectiv în nouă landuri din 16, inclusiv în capitala Berlin.

Germania a vaccinat 68,7% din populaţie şi 80% din adulţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe