Newsflash
Internaționale

Germania: Aproape unu din 10 angajaţi merge la serviciu chiar dacă are COVID

de Dorina Novac - oct. 17 2022
Germania: Aproape unu din 10 angajaţi merge la serviciu chiar dacă are COVID

În Germania, aproape unu din 10 persoane infectate cu SARS-CoV-2 merge în continuare la serviciu chiar dacă este bolnav, potrivit unui sondaj realizat de o companie din domeniul asigurărilor de sănătate.

Un procent de 9% dinte cei care sunt bolnavi vin la birou sau la muncă cu simptome uşoare chiar dacă au fost testaţi pozitiv, potrivit unui studiu realizat de fondul pentru asigurări Pronova BKK, consultat luni de grupul media Funke.

Germania COVID

Circa 33% dintre persoanele care au răspuns chestionarului au declarat că rămân la domiciliu până când se însănătoşesc dacă au o formă uşoară de COVID-19, scrie Agerpres.

Citește și: Efectele pe care le are carantina la nivel psihologic

Mai mult, 17% au spus că au rămas acasă câteva zile până la ameliorarea celor mai grave simptome.

Circa 17% au spus că oricum au lucrat de acasă în toată această perioadă, potrivit acestui studiu la care au participat 1.200 de persoane.

În general, majoritatea angajaţilor au spus că merg la locul de muncă chiar dacă sunt bolnavi. Cele mai frecvente probleme de sănătate sunt durerile de spate şi alergiile, potrivit sondajului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe