Newsflash
Internaționale

Germania a atins un nou record de cazuri de COVID-19

de Florentina Ionescu - mar. 18 2022
Germania a atins un nou record de cazuri de COVID-19

Miercuri, 16 martie, în Germania s-au înregistrat 262.593 de cazuri noi de COVID-19, dar experții spun că numărul infectărilor noi zilnice ar putea fi mult mai mare.

De la începutul pandemiei și până în prezent, Germania a înregistrat săptămâna aceasta cea mai mare rată a infecțiilor cu SARS-CoV-2 pe teritoriul său, pe măsură ce obligativitatea purtării măștii de protecție în magazine, restaurante și școli va ajunge la final în multe părți ale țării, la acest final de săptămână, scrie The Guardian

record cazuri covid germania
Fotografie creată de Polina Tankilevitch, de la Pexels

Agenția pentru prevenirea și controlul bolilor din Germania a declarat miercuri că a fost raportată o rată de incidență record, țara având 1.607 noi infecții la 100.000 de persoane în ultimele șapte zile, una dintre cele mai mari incidențe din Europa, arată sursa citată. 

Coreea de Sud, record de noi cazuri de COVID-19: peste 600.000 de infectări zilnice 

Institutul Robert Koch din Germania a înregistrat în total 262.593 de cazuri noi confirmate și 269 de decese noi în ultimele 24 de ore – marți spre miercuri.

Experții spun că adevăratul număr al cazurilor de infectări ar putea fi chiar mai mare, întrucât centrele de testare au atins capacitatea maximă și acele persoane care au fost testate pozitiv cu alt tip de test nu mai trebuie să efectueze un test PCR care ar însemna că rezultatul va fi inclus în statistici.

Nunmărul persoanelor aflate în secțiile de terapie intensivă în Germania, diagnosticate cu COVID-19, este în creștere, dar rata persoanelor care au murit din cauza virusului SARS-CoV-2 este considerabil mai scăzută decât în timpul valului din lunile de iarnă 2020-2021.

Numărul tot mai mare de infecții cu SARS-CoV-2 în Germania este cel mai probabil influențat de varianta Omicron și în special de subvarianta ei „ascunsă”, BA.2, care este răspunzătoare de aproape jumătate dintre toate cazurile înregistrate săptămâna trecută în această țară. Mai puțin de 1% din infecțiile din Germania sunt acum din cauza variantei Delta, arată sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe