Newsflash
Internaționale

Genetica influenţează microbiomul intestinal

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 23 2021
Genetica influenţează microbiomul intestinal

Un studiu publicat în revista Science sugerează rolul major al componentei genetice în determinarea microbiomului intestinal.

        Au fost evaluate peste 16.000 de profiluri colectate în decursul a peste 14 ani în cadrul unui studiu efectuat pe babuini în Parcul Naţional Amboseli, Kenya. Anumite caracteristici sunt valabile și pentru subiecţii umani. Proiectul Amboseli a fost iniţiat în 1971 și reprezintă unul dintre cele mai longevive studii cu primate la nivel mondial.

        Descoperirea că microbiomul intestinal ar fi determinat genetic deschide noi uși pentru viitoare terapii. Însă, dincolo de această descoperire, se pare că factorii de mediu joacă un rol esenţial, superior celui jucat de gene, în determinarea variabilităţii microbiomului.

 


Notă autor:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34244407/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe