Newsflash
Internaționale

Franța recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID, concomitent cu un vaccin gripal

de Dorina Novac - aug. 25 2021
Franța recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID, concomitent cu un vaccin gripal

Înalta Autoritate pentru Sănătate (HAS) din Franţa recomandă a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru toate persoanele de peste 65 de ani, concomitent cu un vaccin gripal, transmite AFP.

a treia doza

„După analiza datelor disponibile, HAS a propus o doză de rapel cu un vaccin mARN (Pfizer sau Moderna) pentru persoanele în vârstă de cel puţin 65 de ani, precum şi pentru persoanele care prezintă comorbidităţi care cresc riscul unor forme grave de COVID-19”, a anunţat HAS într-un comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, a anunţat luni seară următoarea campanie de vaccinare cu rapel pentru această categorie de persoane, precizând că aşteaptă însă confirmarea din partea HAS.

Pentru HAS, prioritatea pentru săptămânile ce urmează este creşterea acoperirii vaccinale, în special la categoria de vârstă de peste 80 de ani pentru care acoperirea vaccinală ce a fost deja atinsă, de 79,9%, este considerată insuficientă.

De asemenea, sursa citată precizează că HAS a propus simplificarea parcursului vaccinal al persoanelor din categoriile vizate prin administrarea concomitentă a vaccinului antigripal şi a celui împotriva COVID-19 începând de la sfârşitul lunii octombrie.

HAS a recomandat o doză de rapel cu un vaccin mARN şi pentru persoanele inoculate cu vaccinul monodoză Janssen, precizând că acest rapel ar trebui administrat după patru săptămâni de la prima inoculare. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe