Newsflash
Internaționale

Franța: personalul medical care nu se imunizează până-n toamnă va fi obligat să se vaccineze

de L. Budin - iun. 30 2021
Franța: personalul medical care nu se imunizează până-n toamnă va fi obligat să se vaccineze

Guvernul francez va impune vaccinarea obligatorie a asistenților și infirmierilor, dacă trei sferturi dintre angajați nu primesc cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19 până în septembrie.

Obiectivul autorităților franceze este ca, până în toamnă, 80% din angajaţii din căminele de bătrâni şi din diversele unităţi medicale cu servicii de îngrijire să primească cel puţin o doză de vaccin, au arătat ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, şi ministrul delegat, Brigitte Bourguignon, într-o scrisoare adresată directorilor de spitale şi căminelor de bătrâni, informează AFP, citată de Agerpres

pesonal-medical

Oficialii au desemnat în special asistenții și infirmierii care lucrează în căminele de bătrâni şi în unităţile de tratament de lungă durată, dedicate persoanelor de peste 60 de ani şi aflate, de obicei, în custodia unor spitale. În unitățile respective, doar 55% din angajaţi au primit cel puţin o doză de vaccin - ceea ce este insuficient, consideră oficialii. 

Ministrul francez al Sănătății a reamintit, la postul de radio France Info, că decizia nu este inedită în Franța, informează Le Figaro.

„Nu poți lucra într-un spital dacă nu ești vaccinat contra hepatitei B. Nu poți lua avionul spre Guiana (Guiana Franceză, n.red.), dacă nu ești vaccinat contra febrei galbene”, a spus Olivier Véran.

Ministrul a adăugat că nu dorește să-i incrimineze pe îngrijitori.

„Pentru că desfășoară o activitate complicată, pentru că sunt sătui până peste cap, pentru că au avut un an foarte dificil, le spun că este singurul mod să ieșim din această situație (...) și să-i protejăm pe cei mai fragili dintre noi”, a precizat Véran.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe