Newsflash
Internaționale

Franța le cere cetățenilor să poarte din nou măști în spațiile aglomerate

de Dorina Novac - iun. 28 2022
Franța le cere cetățenilor să poarte din nou măști în spațiile aglomerate

Francezii ar trebui să înceapă să poarte din nou măști de protecție în spațiile aglomerate, mai ales în transportul public, din cauza noului val de COVID-19 cu care se confruntă, a declarat luni ministrul Sănătății din Franța.

masca de protectie

„Nu spun că măsura ar trebui să fie obligatorie, dar le cer francezilor să poarte masca în transportul public”, a declarat ministrul Brigitte Bourguignon pentru RTL, adăugând că este o datorie civică să facă acest lucru.

„Nu doar recomand această măsură, ci o cer”, a adăugat ministrul Sănătății, subliniind că măștile de protecție ar trebui purtate din nou și în alte spații închise, cum ar fi locurile de muncă sau magazinele, scrie Reuters.

Citește și: Un medic român devine membru titular al Academiei Naționale de Medicină din Franța

Franța a raportat 17.601 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, cel mai mare bilanţ zilnic înregistrat după data de 18 aprilie.

În urmă cu cinci zile, coordonatorul campaniei de vaccinare din Franţa, Alain Fischer, a confirmat că ţara se află în mijlocul unui nou val de cazuri de COVID-19, ca și alte ţări europene, precizând că se pronunţă în favoarea reintroducerii purtării obligatorii a măştii de protecție în transportul public.

În Franța, numărul cazurilor de COVID a crescut constant de la sfârşitul lunii mai, astfel, incidenţa medie a cazurilor zilnice noi, calculată la şapte zile, a înregistrat o creştere de peste patru ori în raport cu 17.705 de cazuri din 27 mai, ajungând luni, 27 iunie, la 71.018 de cazuri.

Totuşi, acest total este de cinci ori mai mic decât media de 366.179 de cazuri înregistrate la începutul anului.

Potrivit sursei citate, numărul persoanelor spitalizate cu COVID a scăzut la 13.876, cel mai mic nivel din ultimele șase luni, pe 18 iunie, dar de atunci a crescut cu 1.223, până la 15.099.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe