Newsflash
Internaționale

Franța: din 2023, farmaciile oferă prezervative gratuite tinerilor

de L. Budin - dec. 13 2022
Franța: din 2023, farmaciile oferă prezervative gratuite tinerilor

De la 1 ianuarie 2023, prezervativele din farmacie vor fi gratuite pentru tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani, a declarat președintele Franței, Emmanuel Macron.

Declarația a survenit în cadrul unui eveniment dedicat sănătății tinerilor, notează France 24, preluând o știre AFP. Președintele francez a spus că, de la 1 ianuarie, va avea loc „o mică revoluție în domeniul prevenției”.

prezervative-contraceptie

Din 2018, prezervativele sunt deja decontate de Securitatea socială franceză, dacă sunt prescrise de medicul de familie sau de moașă. Autoritățile sanitare consideră aceasta drept o altă modalitate de luptă contra SIDA și a bolilor cu transmitere sexuală.

Președintele Franței a subliniat încă o dată că sănătatea sexuală a tinerilor este de mare însemnătate, reamintind de importanța vaccinării adolescenților – băieți și fete – contra infecțiilor cu papilomavirus.

„E o muncă de informare enormă”, a subliniat Emmanuel Macron, care a făcut referire la posibilitatea vaccinării obligatorii. 

Pe partea de educație sexuală, președintele francez a spus că realitatea e departe de teorie.

France 24 reamintește că proiectul legii bugetului pentru Securitatea Socială, adoptat recent, prevede gratuitatea contracepției de urgență pentru toate femeile, fără prescripție medicală, precum și testarea gratuită, la persoanele sub 26 de ani, pentru anumite infecții cu transmitere sexuală.

Medicament pentru Alzheimer: un studiu de fază 3 confirmă rezultatele pozitive

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe