Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

FOTO: răspândirea geografică a cazurilor de coronavirus dincolo de granițele Chinei

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 31 ianuarie 2020, ora 11:36

Potrivit situației raportate pe site-ul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), de la 31 decembrie 2019 și până la 31 ianuarie 2020, numărul cazurilor de infecție cu 2019-nCov a depășit 9.000.

Astfel, într-o lună au fost raportate (până astăzi): 9.834 de cazuri confirmate în laborator de infecție cu noul coronavirus (2019-nCoV), inclusiv 17 persoane care lucrează în sistemul de sănătate și, totodată, au fost înregistrate 213 decese. 

Cazurile au fost raportate pe mai multe continente: atât în Asia (cele mai multe cazuri fiind confirmate în China 9.723), Europa (6 în Franța, 5 în Germania, 2 în Italia și 1 caz în Finlanda), cât și în America și Australia.

Conform ECDC, dintre toate cele 213 decese raportate în China, 204 de persoane decedate proveneau din provincia Hubei, două erau din provincia Henan și una din Beijing, o persoană din provincia Hainan și două persoane din provincia Heilongjiang, una din provincia Hebei, o persoană din Shanghai și o persoană din provincia Sichuan. 

raspandire coronavirus la nivel mondial

Jurnaliștii de la Financial Times au punctat că, deși primele cazuri de lucrători și cumpărători care au contractat pneumonie într-o piață dintr-un oraș chinez au apărut încă de la începutul unii decembrie a anului trecut, oficialii din Beijing au așteptat mai multe săptămâni înainte de a da ordinele necesare pentru a stopa răspândirea coronavirusului. 

distribuire-geografica-nou-coronavirus-nCoV

De atunci, sute de oameni au murit și cel puțin 9.800 au fost infectați cu acest nou virus. Tot jurnaliștii de la Financial Times au creat o imagine animată care arată cum s-au răspândit cazurile de coronavirus dincolo de granițele Chinei.

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Sursa foto: www.ecdc.europa.eu și www.ft.com

Etichete: cazuri coronavirus infectii coronavirus noul coronavirus coronavirus din China coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.