Newsflash
Internaționale

Fondatorii BioNTech, premiați de președintele Germaniei pentru că au contribuit la lupta cu COVID

de Florentina Ionescu - mar. 1 2021
Fondatorii BioNTech, premiați de președintele Germaniei pentru că au contribuit la lupta cu COVID

Președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier va premia doi reprezentanți ai companiei BioNTech care au dezvoltat vaccinul împotriva COVID-19, Özlem Türeci și Ugur Sahin.

Potrivit presei străine, cei doi vor primi Ordinul de Merit pentru că au contribuit la „restrângerea pandemiei de coronavirus”. 

premiati de presedintele Germaniei
Sursa foto

Fondatorii companiei BioNTech, Özlem Türeci și Ugur Sahin, vor primi un Ordin Federal de Merit Knight Commander’s Cross pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, a anunțat administrația prezidențială a Germaniei vineri, scrie www.dw.com. Va fi prima distincție pe care președintele german o va acorda în persoană anul acesta.

Frank-Walter Steinmeier i-a felicitat pe cei doi soți, spunând că au avut o contribuție decisivă „la restricționarea pandemiei de coronavirus”, după cum a scris președintele Germaniei pe pagina sa de Facebook.

Potrivit www.dw.com, președintele Germaniei și cancelarul Angela Merkel vor participa la ceremonia de premiere ce va fi organizată la Palatul Bellevue în 19 martie.

Reamintim că echipa formată din soții Özlem Türeci și Ugur Sahin a fondat mica firmă de biotehnologie în Germania, în orașul Mainz, în anul 2008. Împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer, vaccinul împotriva COVID-19 al cuplului Özlem Türeci și Ugur Sahin a fost primul vaccin autorizat pentru folosință de către Uniunea Europeană, în decembrie 2020.


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=276303680525590&set=a.262531455236146&type=3

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe