Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

FDA autorizează doza booster de vaccin anti-COVID pentru grupa 16-17 ani

Viața Medicală
L. Budin vineri, 10 decembrie 2021, ora 13:05

Anunţul Agenției americane a medicamentului vine după ce compania Pfizer a publicat date din care reiese că doza booster ar putea fi crucială în combaterea variantei Omicron a SARS-CoV-2.

Agenţia americană a medicamentului (FDA) a decis să scadă limita de vârstă de la care o persoană poate fi vaccinată cu o doză booster a vaccinului anti-COVID, dezvoltat de Pfizer-BioNTech, şi a autorizat aceste doze suplimentare pentru adolescenţii de 16 şi 17 ani, informează agențiile AFP şi Reuters, preluate de Agerpres.

vaccinare-adolescenti

Cererea de autorizare de urgenţă a dozei booster pentru această grupă de vârstă a fost depusă de Pfizer-BioNTech în urmă cu două săptămâni.

A treia doză a vaccinului pe bază de ARNm poate fi administrată tinerilor de 16 şi 17 ani dacă au trecut cel puţin şase luni de la finalizarea schemei iniţiale de vaccinare, a precizat FDA.

Până în prezent, aproximativ 4,7 milioane de tineri cu vârste de 16 şi 17 ani au fost vaccinaţi în Statele Unite cu schemă completă.

Vaccinul Pfizer este singurul ser anti-COVID-19 autorizat în Statele Unite pentru persoanele sub 18 ani, iar primele două doze pot fi administrate încă de la vârsta de cinci ani.

În contextul în care variantele Delta şi Omicron continuă să se răspândească, vaccinarea rămâne cea mai bună protecţie împotriva COVID-19, a declarat într-un comunicat directorul interimar al FDA, Janet Woodcock.

Eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 scade după a doua doză pentru toţi adulţii şi pentru grupele de 16 şi 17 ani”, a adăugat Peter Marks, coordonator ştiinţific în cadrul FDA.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite urmează să analizeze în procedură accelerată autorizarea emisă de FDA.

Etichete: autorizare fda doza booster vaccin anticovid adolescenti varianta omicron

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.