Newsflash
Internaționale

FDA amână autorizarea vaccinului anti-COVID Moderna pentru adolescenți

de L. Budin - nov. 1 2021
FDA amână autorizarea vaccinului anti-COVID Moderna pentru adolescenți

Agenția americană a medicamentului (FDA) a decis să amâne autorizarea pentru adolescenţi a vaccinului anti-COVID dezvoltat de Moderna, fiindcă vrea să analizeze riscurile de miocardită.

FDA a informat Moderna că are nevoie „de un interval de timp suplimentar pentru a evalua recentele analize internaţionale privind riscul de miocardită după vaccinare”, se arată într-un comunicat al companiei Moderna, preluat de AFP și de Agerpres.

vaccin-israel

Examinarea datelor privind recomandarea serului respectiv pentru tinerii din grupa de vârstă 12-17 ani ar putea să dureze până în ianuarie 2022.

Riscul de inflamaţie a miocardului a fost asociat vaccinării anti-COVID cu seruri pe bază de ARN mesager,  în special în rândul tinerilor de sex masculin.

Totuși, cazurile de miocardită sunt „rare şi în general benigne”, arată Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Vaccinul anti-COVID-19, în doză redusă, produs de Pfizer-BioNTech, a fost autorizat recent în Statele Unite, la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe