Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

FDA a realizat o listă cu medicamentele esențiale pentru urgențe

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 12:29

Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente din SUA a publicat recent o listă cu medicamente și produse biologice esențiale într-o unitate sanitară pentru a fi pregătită în cazul unei urgențe de sănătate publică.

Potrivit www.medicalbag.com, acțiune de elaborare a listei de medicamente vine ca răspuns la un ordin menit să protejeze publicul împotriva epidemiilor în ceea ce privește bolile emergente și amenințările de natură chimică, biologică, radiologică și nucleară. 

medicamente FDA lista urgente

Pe lângă cele 223 de produse din listă, FDA a identificat 96 de dispozitive, cum ar fi kiturile de diagnostic, echipamentul personal de protecție și ventilatoarele mecanice, printre altele.

Potrivit unui comisar din cadrul FDA, aceste obiecte esențiale incluse pe listă erau cele de care aveau nevoie pacienții din SUA din unitățile de acordare a îngrijirilor medicale acute , pentru a ține sub control condițiile medicale și traumatismele urgente.

Lista actualizată la 30 octombrie, de pe site-ul FDA, are 7 pagini și conține medicamentele necesare în situații de urgență (condiții medicale urgente, traumatisme grave), împărțite pe categorii precum: agenți gastrointestinali, anticonvulsivante, anticoagulante/antiplachetare, chimioterapice, antihistaminice, antihipertensive, antimalarice, antimicrobiene, analgezice ș.a.m.d.

Credit foto: Mizianitka de la Pixabay

Etichete: FDA actiune medicamente lista medicamente medicamente esentiale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.