Newsflash
Internaționale

FDA a realizat o listă cu medicamentele esențiale pentru urgențe

de Florentina Ionescu - nov. 11 2020
FDA a realizat o listă cu medicamentele esențiale pentru urgențe

Agenţia Federală pentru Hrană şi Medicamente din SUA a publicat recent o listă cu medicamente și produse biologice esențiale într-o unitate sanitară pentru a fi pregătită în cazul unei urgențe de sănătate publică.

Potrivit www.medicalbag.com, acțiune de elaborare a listei de medicamente vine ca răspuns la un ordin menit să protejeze publicul împotriva epidemiilor în ceea ce privește bolile emergente și amenințările de natură chimică, biologică, radiologică și nucleară. 

medicamente FDA lista urgente

Pe lângă cele 223 de produse din listă, FDA a identificat 96 de dispozitive, cum ar fi kiturile de diagnostic, echipamentul personal de protecție și ventilatoarele mecanice, printre altele.

Potrivit unui comisar din cadrul FDA, aceste obiecte esențiale incluse pe listă erau cele de care aveau nevoie pacienții din SUA din unitățile de acordare a îngrijirilor medicale acute , pentru a ține sub control condițiile medicale și traumatismele urgente.

Lista actualizată la 30 octombrie, de pe site-ul FDA, are 7 pagini și conține medicamentele necesare în situații de urgență (condiții medicale urgente, traumatisme grave), împărțite pe categorii precum: agenți gastrointestinali, anticonvulsivante, anticoagulante/antiplachetare, chimioterapice, antihistaminice, antihipertensive, antimalarice, antimicrobiene, analgezice ș.a.m.d.


Notă autor:

Credit foto: Mizianitka de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe