Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

FDA a aprobat o nouă substanță împotriva ridurilor, mai eficientă decât botoxul

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 19 septembrie 2022, ora 13:02

O nouă substanță împotriva ridurilor, cu o durată mai mare a eficienței, a fost aprobată de FDA în SUA.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite a aprobat recent un nou tratament antirid numit Daxxify.

În mod similar cu populara toxină botulinică (așa-numitul botox), Daxxify „îngheață” ridurile prin paralizarea mușchilor, dar efectul lui are o durată de cel puțin două ori mai lungă decât tratamentele actuale. O singură injecție cu această nouă substanță funcționează între șase luni și nouă luni, scrie newatlas.com. 

riduri
Foto: pixabay.com

 

În ciuda competitorilor de pe piață, botoxul a domniat practic piața produselor antirid vreme de decenii, mai scrie sursa citată, fără vreo inovație semnificativă în lumea biotehnologiilor și a tratamentului antirid.

Potrivit aceleiași surse, dezvoltarea Daxxify a durat ani buni și a fost inițial axată pe producerea unui tratament antirid asemănător botoxului care nu era necesar să fie injectat. Pe măsură ce echipa de cercetători de la Revance Therapeutics a explorat diferitele modalități de a stabiliza moleculele toxinei, cercetătorii au dezvoltat o nouă tehnologie bazată pe peptide care în mod neașteptat a sporit durata eficienței acestui tratament.

Un studiu clinic de fază 3 efectuat pe oameni, implicând aproape 3.000 de participanți, a scos la iveală că Daxxify a fost eficient în reducerea ridurilor, dar efectele lui au durat mult mai mult decât tratamentele folosite în prezent. Efectele injecțiilor cu botox în general încep să dispară după aproape trei luni, dar trialul clinic a descoperit că Daxxify a avut efecte ce au durat șase luni, iar la unii pacienți efectele substanței au durat până la nouă luni.

Daxxify a fost inițial gata pentru a primi aprobarea FDA încă din 2020, dar din cauza pandemiei și a unor probleme legate de controlul calității, fabrica companiei producătoare a pus pe pauză procesul de primire a autorizației finale.

CEO-ul companiei Revance, Mark Foley, a declarat că planul este ca substanța să aibă o lansare lentă pe piață în restul anului, pe măsură ce produsul acesta va fi trimis unui grup select de medici, înainte ca Daxxify să fie făcut disponibil la scară largă în 2023.

Etichete: botox antirid riduri toxina botulinica Daxxify peptide

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.