Newsflash
Internaționale

Farmaciștii, rol esențial în tratamentul pacienților cu artrită reumatoidă

de Florentina Ionescu - dec. 18 2019
Farmaciștii, rol esențial în tratamentul pacienților cu artrită reumatoidă

Chiar și atunci când nu sunt prezente simptome, pacienții cu artrită reumatoidă au nevoie de un bun control asupra acestei patologii, iar un rol important în acest sens îl au farmaciștii.

Printre medicamentele folosite în tratamentul artritei reumatoide se află antiinflamatoarele nesteroidiene, corticosteroizii, medicamente antireumatice modificatoare de boală (numite și DMARD) și agenți biologici.

medicamente farmacie artrita

Experții din domeniul farmaceutic citați de drugtopics.com spun că atunci când le oferă informații pacienților cu artrită reumatoidă, farmaciștii ar trebui să le reamintească acestora că, deși par că se simt bine, managementul zilnic al bolii cu ajutorul medicamentelor ajută la diminuarea impactului artritei reumatoide. În plus, farmaciștii ar trebui să discute despre activitatea fizică și despre importanța exercițiilor și a mișcării făcute în mod regulat. Important este și faptul că farmaciștii ar trebui să se asigure că pacienții respectă monitorizările și investigațiile de rutină, cum ar fi analizele de sânge și radiografiile recomandate de medicul curant.

Planul de tratament, spune Jessica Farrell, profesor asociat la Albany College of Pharmacy and Health Sciences, este destul de complex în cazul pacienților cu artrită reumatoidă și necesită o monitorizare foarte atentă pentru siguranța pacientului. „Este important ca pacienții să fie tratați de un reumatolog sau cel puțin să fie luați sub observație de medicul lor curant și de un medic reumatolog”, a explicat Jessica Farrell.


Notă autor:

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe