Newsflash
Internaționale

Facebook a eliminat o campanie de dezinformare privind vaccinurile anti-COVID

de Dorina Novac - aug. 11 2021
Facebook a eliminat o campanie de dezinformare privind vaccinurile anti-COVID

Facebook a anunțat marți că a eliminat o operaţiune de dezinformare rusă care încerca să discrediteze vaccinurile anti-COVID produse de Pfizer-BioNTech și AstraZeneca.

În ultimele luni, teoriile anti-vaccin și teoriile conspirației despre COVID-19 s-au răspândit pe site-urile de socializare.

campanie covid

Astfel, Facebook a precizat că a urmărit sute de conturi până la Fazze, o firmă de marketing înregistrată în Marea Britanie care operează din Rusia. Aceasta a fost interzisă pe rețeaua de socializare pentru încălcarea politicii sale împotriva interferențelor străine, scrie dw.com.

Anchetatorii Facebook au descris campania rusă drept o „spălătorie de dezinformare pe mai multe platforme”, creând conținut înșelător pe forumuri precum Reddit, Medium și Change.org, precum și conturi false pe platforme precum Facebook și Instagram.

Potrivit sursei citate, anul trecut, conturile false promovau ideea că vaccinul AstraZeneca transformă oamenii în cimpanzei. Aproximativ cinci luni mai târziu, campania a atacat siguranța vaccinului produs de Pfizer-BioNTech.

Campania a vizat în primul rând India și America Latină, precum și SUA.

Fazze le-a cerut influencerilor de pe YouTube, Instagram și TikTok din mai multe țări să promoveze conținutul anti-vaccin în schimbul unei plăți, potrivit Facebook.

De asemenea, Nathaniel Gleicher, șeful politicii de securitate de la Facebook, a declarat că eforturile companiei de a recruta influenceri sunt demne de remarcat, în ciuda faptului că campania nu a avut prea multă influență online.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe