Newsflash
Internaționale

Experți OMS: Hidroxiclorochina nu trebuie folosită pentru a preveni infecția la cei care nu au COVID-19

de Florentina Ionescu - mar. 3 2021
Experți OMS: Hidroxiclorochina nu trebuie folosită pentru a preveni infecția la cei care nu au COVID-19

Un grup de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății recomandă să nu se utilizeze hidroxiclorochina pentru prevenirea COVID-19.

Medicamentul antiinflamator hidroxiclorochină nu ar trebui folosit pentru a preveni infecția la persoanele care nu au COVID-19, spune un panel format din experți internaționali ai OMS (Guideline Development Group - GDG), într-un articol din The BMJ

Hidroxiclorochina

Recomandarea lor se bazează pe dovezile de extremă certitudine luate din șase studii clinice controlate și randomizate, care au inclus peste 6.000 de participanți cu sau fără expunere cunoscută la o persoană cu COVID-19, scrie medicalxpress.com.

Dovezile științifice de înaltă certitudine au arătat că hidroxiclorochina nu a avut un efect însemnat asupra decesului și asupra internării în spital, pe când dovezile de certitudine moderată a arătat că hidroxiclorochina nu a avut niciun efect semnificativ în infecțiile COVID-19 confirmate în laborator și că probabil medicamentul crește riscul de apariție a efectelor adverse.

Prin urmare, grupul de experți OMS consideră că acest medicament nu mai este o prioritate pentru cercetare și că resursele ar trebui folosite pentru a evalua alte medicamente promițătoare pentru a preveni COVID-19.

Această recomandare se aplică tuturor indivizilor care nu au COVID-19, indiferent de expunerea lor la o persoană care are infecție COVID-19, mai arată sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe