Noul coronavirus poate fi eliminat complet de pe suprafețe cu radiații UVC, potrivit cercetărilor desfășurate în colaborare cu Laboratorul Național de Boli Infecțioase de la Universitatea Boston din Statele Unite ale Americii.
Un grup de cercetători, conduși de dr. Anthony Griffiths, profesor de microbiologie la Universitatea Boston, a realizat un experiment în care eșantioanele de testare contaminate cu SARS-CoV-2 au fost tratate cu diferite doze de radiații UVC și au evaluat capacitatea de distrugere a virusului în condiții variate, scrie RIANovosti.
Potrivit experimentului, la o doză de 5 mJ/cm² virusul SARS-Co-V-2 a fost redus în proporție de 99%, într-un interval de 6 secunde. Când au fost expuse la 22 mJ/cm² virusul a fost complet distrus, în 25 de secunde.
„O lampă de economisire a energiei cu o putere de 13 w poate să curețe o cameră de 15 metri pătrați de particule de coronavirus”, au declarat cercetăorii, potrivit RIANovosti.
Citește și: Radiațiile ultraviolete C, testate pentru a dezinfecta suprafețele
Oamenii de știință au remarcat că radiațiile ultraviolete au fost utilizate timp de 40 de ani și, în acest timp, niciunul dintre sutele de virusuri testate nu a putut supraviețui acestei expuneri.
Cu toate acestea, potrivit sursei citate, radiațiile UVC sau radiațiile ultraviolete C sunt periculoase pentru oameni, deoarece pot cauza cancer de piele.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe