Newsflash
Internaționale

Estimări: 9,5 miliarde de doze de vaccin COVID-19 vor fi produse în 2021

de Florentina Ionescu - mar. 31 2021
Estimări: 9,5 miliarde de doze de vaccin COVID-19 vor fi produse în 2021

Un infografic realizat de STATISTA arată modul în care pandemia actuală transformă producția globală de vaccinuri.

Cererea de vaccinuri împotriva COVID-19 a avut ca rezultat modificări masive în producția de vaccinuri. Companiile farmaceutice au crescut drastic producția și 413 milioane de doze din nouă vaccinuri diferite au fost produse până la începutul lunii martie, potrivit unei analize realizate de compania Airfinity, citate de statista.com

vaccin arn mesager moderna studiu clinic faza 3

Din acel total, 43% sunt vaccinuri pe bază de ARN mesager (ARNm), 35% se bazează pe întregul virus și 22% sunt create cu vector viral. Cu 119 milioane de doze, Pfizer este compania care a produs cea mai mare cantitate de vaccinuri împotriva COVID-19, urmată de Sinovac cu 91 de milioane de doze și de AstraZeneca cu 83 de milioane de doze.

Potrivit sursei citate, datele furnizate de Airfinity arată că se estimează că 95 de miliarde de doze de vaccinuri anti-COVID vor fi produse în 2021. În ciuda acestui volum, totuși este prea puțin, pentru că sunt necesare peste 11,5 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru a întruni nevoia globală de vaccinuri pentru acest an.

Infographic: The Pandemic is Transforming Global Vaccine Production | Statista

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe