Newsflash
Imagine campanie proprie
Internaționale

Epidemie de rujeolă în Ohio

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - nov. 25 2022
Epidemie de rujeolă în Ohio

Mai mulţi copii nevaccinaţi s-au îmbolnăvit de rujeolă în Ohio, Columbus, unii dintre ei necesitând spitalizare. Epidemiologii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor vor analiza situaţia în regiunea respectivă. Orice persoană expusă și nevaccinată trebuie  să ia legătura cu medicul curant, au transmis ei.

intern3

        În urmă cu o săptămână, autorităţile anunţaseră 19 cazuri confirmate și mai multe suspecte, în zece centre de zi și două școli. Toate cazurile au fost depistate la copii nevaccinaţi. O anchetă epidemiologică este în desfășurare, iar autorităţile încurajează părinţii să-șivaccineze copiii cu vaccinul ROR.

        Cifrele arată că 90% dintre copiii din SUA sunt vaccinaţi împotriva rujeolei, însă specialiștii explică faptul că în contextul pandemiei de COVID-19 copiii ar fi putut rata administrarea la timp a vaccinurilor din schema obligatorie.

 


Notă autor:

https://edition.cnn.com/2022/11/17/health/measles-outbreak-columbus-ohio

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe