Newsflash
Internaționale

Epidemie de holeră în Nigeria

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - sept. 24 2021
Epidemie de holeră în Nigeria

Nigeria se confruntă cu una dintre cele mai severe epidemii de holeră din ultimii ani, înregistrând peste 2.300 de decese prin această boală.

foto3Rata de fatalitate înaltă este agravată de concentrarea atenţiei autorităţilor asupra pandemiei de COVID-19. În paralel cu epidemia de holeră, Nigeria se confruntă cu răspândirea rapidă a variantei Delta a virusului SARS-CoV-2, în contextul în care mai puţin de 1% din populaţie este vaccinată împotriva COVID-19.

Cel puţin 69.925 de cazuri de holeră au fost înregistrate în 25 din cele 36 de state nigeriene și în capitala ţării, cea mai afectată fiind grupa de vârstă 5-14 ani. Rata de fatalitate înregistrată a fost de 3,3%, dublă faţă de cea pentru COVID-19.

Cel puţin 2.323 de persoane și-au pierdut viaţa în lupta cu holera, însă este posibil să fie și mai multe cazuri. Holera este endemică și izbucnește sezonier în Nigeria, unde doar 14% din populaţie are acces la surse de apă sigure. Aici continuă să izbucnească în mod regulat și epidemii de febră galbenă și de alte boli infecţioase.

Problemele din Nigeria nu sunt noi pentru experţii în sănătate publică, iar investiţii în creșterea capacităţii de diagnostic, managementul pacienţilor, monitorizarea riscurilor, sisteme electronice de supraveghere au fost iniţiate pentru a supraveghea pandemia de COVID-19, însă aceste sisteme nu au fost implementate pentru holeră sau alte epidemii.

Citește și: Vaccinări masive împotriva holerei în Yemen


Notă autor:

https://chicago.suntimes.com/2021/9/14/22673746/nigeria-cholera-outbreak-covid-pandemic

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe