Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Emirate: cei care ironizează măsurile anti-COVID riscă pușcăria

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 12 ianuarie 2022, ora 15:57

Autorităţile Emiratelor Arabe Unite (EAU) au atenţionat că persoanele care iau în râs măsurile anti-COVID riscă amenzi și pedepse cu închisoarea.

Avertismentul a venit ca urmare a apariţiei pe reţelele sociale a unor fotografii şi înregistrări video ce incită inclusiv la nerespectarea măsurilor de precauţie, se arată într-o știre AFP, preluată de Agerpres.

masca-emirate

Utilizatorii reţelelor sociale intră sub incidența noilor legi, care prevăd pedepse de cel puţin doi ani de închisoare şi plata unei amenzi de 200.000 de dirhami (circa 47.000 de euro) pentru publicarea de informaţii false cu privire la pandemie, potrivit Parchetului Federal.

EAU au introdus restricţii pentru a face faţă noului val cu varianta Omicron, care a ridicat numărul de infectări zilnice la un nivel care nu s-a mai consemnat din martie anul trecut.

Atenţionarea autorităţilor vine după ce au circulat recent, pe reţelele sociale, „fotografii şi înregistrări video (...) însoţite de comentarii şi de cântece care ironizează măsurile de precauţie şi îndeamnă la nerespectarea lor”, a subliniat într-un comunicat procurorul federal pentru situaţii de urgenţă, de criză şi catastrofe.

Locuitorii capitalei, Abu Dhabi, trebuie să prezinte un test PCR negativ la fiecare două săptămâni, iar teste sunt cerute şi pentru a putea intra în clădirile administraţiilor publice.

EAU au interzis călătoriile în străinătate cetăţenilor care nu şi-au făcut o doză de rapel cu vaccin anti-COVID.

Țara găzduieşte în prezent Expoziţia Universală din Dubai, care a atras peste 9 milioane de vizitatori după lansarea ei, în octombrie.

Etichete: emiratele arabe unite masuri anticovid retele sociale amenzi si inchisoare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.