Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA: Scenariu „optimist” în privința unui vaccin împotriva COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 15 mai 2020, ora 15:08

Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi aprobat în aproximativ un an de zile, potrivit unui scenariu „optimist”, a anunţat joi, 14 mai, directorul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Dr. Marco Cavaleri, directorul responsabil de vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului ( EMA) a declarat joi, într-o conferință de presă, că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata la începutul anului 2021. Acesta a mai spus că agenţia depune toate eforturile pentru a accelera procesul de aprobare.

vaccin coronavirus

„Acestea sunt doar predicții bazate pe ceea ce vedem. Dar trebuie să subliniez din nou că este vorba despre cel mai bun scenariu. Ştim că nu toate vaccinurile în curs de dezvoltare riscă să nu ajungă până la autorizare şi să dispară”, a precizat Marco Cavaleri, potrivit Le Figaro.

EMA, agenție a Uniunii Europene cu sediul în Amesterdam, este „puțin sceptică” cu privire la informațiile care sugerează că un vaccin ar putea fi gata până în septembrie. De asemenea, în cadrul conferinței, dr. Marco Cavaleri a minimalizat temerile Organizației Mondiale a Sănătății ( OMS) cu privire la faptul că noul coronavirus ar putea „să nu dispară niciodată”.

„Cred că este un pic prea devreme să ne pronunţăm, însă avem motive bune să fim suficient de optimişti cu privire la faptul că vor exista vaccinuri. (...) Aş fi uimit dacă nu am ajunge până la urmă să nu găsim niciun vaccin împotriva COVID-19”, a mai spus Cavaleri.

Oficialul EMA a exclus posibilitatea omiterii celei de-a treia faze de testare, despre care a menționat că este necesară pentru a fi convinşi că vaccinul este sigur şi eficient, scrie i24news.fr.

În prezent, mai multe vaccinuri sunt testate în China, Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a estimat că ar fi nevoie de aproximativ 12-18 luni pentru a găsi un vaccin eficient.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: vaccin covid-19 coronavirus EMA OMS

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.