Newsflash
Internaționale

EMA: Scenariu „optimist” în privința unui vaccin împotriva COVID-19

de Dorina Novac - mai 15 2020
EMA: Scenariu „optimist” în privința unui vaccin împotriva COVID-19

Un vaccin împotriva noului coronavirus ar putea fi aprobat în aproximativ un an de zile, potrivit unui scenariu „optimist”, a anunţat joi, 14 mai, directorul Agenţiei Europene a Medicamentului.

Dr. Marco Cavaleri, directorul responsabil de vaccinuri din cadrul Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a declarat joi, într-o conferință de presă, că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi gata la începutul anului 2021. Acesta a mai spus că agenţia depune toate eforturile pentru a accelera procesul de aprobare.

vaccin coronavirus

„Acestea sunt doar predicții bazate pe ceea ce vedem. Dar trebuie să subliniez din nou că este vorba despre cel mai bun scenariu. Ştim că nu toate vaccinurile în curs de dezvoltare riscă să nu ajungă până la autorizare şi să dispară”, a precizat Marco Cavaleri, potrivit Le Figaro.

EMA, agenție a Uniunii Europene cu sediul în Amesterdam, este „puțin sceptică” cu privire la informațiile care sugerează că un vaccin ar putea fi gata până în septembrie. De asemenea, în cadrul conferinței, dr. Marco Cavaleri a minimalizat temerile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cu privire la faptul că noul coronavirus ar putea „să nu dispară niciodată”.

„Cred că este un pic prea devreme să ne pronunţăm, însă avem motive bune să fim suficient de optimişti cu privire la faptul că vor exista vaccinuri. (...) Aş fi uimit dacă nu am ajunge până la urmă să nu găsim niciun vaccin împotriva COVID-19”, a mai spus Cavaleri.

Oficialul EMA a exclus posibilitatea omiterii celei de-a treia faze de testare, despre care a menționat că este necesară pentru a fi convinşi că vaccinul este sigur şi eficient, scrie i24news.fr.

În prezent, mai multe vaccinuri sunt testate în China, Marea Britanie, Germania și Statele Unite ale Americii. Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a estimat că ar fi nevoie de aproximativ 12-18 luni pentru a găsi un vaccin eficient.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe