Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA examinează vaccinul Johnson & Johnson pentru efecte secundare rare

Viața Medicală
L. Budin vineri, 9 aprilie 2021, ora 16:12

Agenţia Europeană a Medicamentului a început să examineze rapoarte legate de cazuri de sângerări la persoane cărora le-a fost administrat vaccinul Johnson & Johnson, pentru posibile efecte secundare rare, cu tromboze.

Patru cazuri serioase de tromboze cu trombocite scăzute, dintre care unul fatal, au fost raportate Agenției Europene pentru Medicamente, după inocularea cu vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen - filiala europeană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson.

cercetare-covid

Au fost de asemenea raportate Agenției cinci cazuri de sindrom de scurgere capilară legate de vaccinul AstraZeneca, relatează agenţia Reuters, preluată de Agerpres. Această afecţiune, provocată de scurgeri sanguine din vasele mici de sânge, este caracterizată prin tumefacţii şi scăderea tensiunii arteriale.

EMA menţionează că, în acest stadiu, încă nu este clar dacă există o relaţie de cauzalitate între vaccinuri şi simptomele raportate.

Etichete: agentia europeana a medicamentului vaccin janssen cheaguri de sange

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.