Newsflash
Internaționale

EMA evaluează un nou tratament împotriva COVID-19

de Dorina Novac - oct. 12 2021
EMA evaluează un nou tratament împotriva COVID-19

EMA a demarat procedura de evaluare în vederea emiterii unei autorizaţii de comercializare pentru un cocktail de anticorpi dezvoltat de companiile Regeneron şi Roche cu scopul de a trata şi a preveni COVID-19.

Agenţia cu rol de reglementare a medicamentelor pe piaţa europeană a precizat că va analiza riscurile şi beneficiile acestui medicament, denumit Ronapreve, şi că ar putea să emită un punct de vedere asupra acestuia în următoarele două luni, scrie Agerpres.

tratament covid

EMA a început deja procedura de evaluare a noului tratament.

„Ronapreve a primit autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru tratarea maladiei COVID-19 în peste 20 de ţări, inclusiv în Marea Britanie şi în Statele Unite. Ronapreve face parte dintr-o clasă de medicamente denumite anticorpi monoclonali, care imită anticorpii naturali sintetizaţi de organismul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor”, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii EMA au spus că analizează datele clinice privind eficienţa medicamentului în prevenirea spitalizărilor pentru pacienţii din ambulatoriu, precum şi alte studii care analizează eficienţa în prevenirea COVID-19 la adulţii şi la copiii ce prezintă riscul de a fi infectaţi de un membru din familia lor care a fost deja infectat cu noul coronavirus.

Remdesivir, un antiviral creat de Gilead, este singurul tratament anti-COVID care a fost aprobat pentru utilizare în Uniunea Europeană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe