Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA evaluează datele privind utilizarea anticorpilor monoclonali pentru COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 9 februarie 2021, ora 10:40

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman evaluează datele disponibile referitoare la patru anticorpi monoclonali pentru tratarea pacienților cu coronavirus care nu necesită supliment de oxigen și care prezintă un risc crescut de a dezvolta COVID-19 sever.

Este vorba despre anticorpii monoclonali casirivimab, imdevimab, bamlanivimab și etesevimab, potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Agenției Europene a Medicamentului ( EMA) pentru medicamente de uz uman (the Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP).

EMA
Sursă imagine: ris.world

Comitetul va efectua două evaluări separate, una pentru combinația casirivimab/imdevimab și alta pentru bamlanivimab /etesevimab.

La începutul acestei săptămâni, EMA demarase deja o evaluare continuă a combinației de anticorpi casirivimab și imdevimab.

Sursa citată precizează că evaluările au fost începute în lumina studiilor recente 1,2, care analizează efectele combinațiilor casirivimab / imdevimab și bamlanivimab / etesevimab la pacienții tratați în ambulatoriu cu COVID-19 care nu necesită oxigen suplimentar.

„Rezultatele preliminare pentru ambele studii indică faptul că aceste combinații au redus încărcătura virală (cantitatea de virus din partea din spate a nasului, nazofaringe și gâtului, orofaringe) mai mult decât placebo (un tratament inactiv) și au condus la mai puține vizite medicale și spitalizări legate de COVID-19”, se arată în comunicat.

Comitetul va analiza și utilizarea individuală a bamlanivimabului (în monoterapie), pe baza unui studiu 3 care a indicat că monoterapia cu bamlanivimab poate reduce încărcătura virală și poate oferi beneficii de natură clinică.

EMA va comunica mai multe informații după ce va evalua toate datele.

Informații despre medicament

Potrivit documentului, casirivimab, imdevimab, bamlanivimab și etesevimab sunt anticorpi monoclonali cu efect împotriva COVID-19. Un anticorp monoclonal este un anticorp (un tip de proteină) conceput pentru a recunoaște și a se atașa la o structură specifică (numită antigen).

„Acești patru anticorpi monoclonali sunt concepuți pentru a se atașa la proteina de suprafață a virusului SARS-CoV-2 la diferite situsuri. Când se atașează la această proteină, virusul nu poate pătrunde în celulele organismului. Anticorpii se atașează la diferite situsuri ale proteinei și utilizarea acestora sub formă de combinație (casirivimab cu imdevimab și bamlanivimab cu etesevimab) poate avea un efect mai puternic decât în cazul utilizării individuale”, transmite EMA.

Etichete: anticorpi monoclonali covid-19 EMA medicamente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.