Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA evaluează accelerat medicamentul anti-COVID cu administrare orală

Viața Medicală
L. Budin luni, 25 octombrie 2021, ora 17:58

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunță începerea evaluării în procedură accelerată a tratamentului anti-COVID sub formă de pastile, produs de laboratorul american Merck.

Medicamentul este uşor de administrat și ar putea deveni un instrument crucial în lupta împotriva pandemiei, complementar vaccinurilor, informează agenția AFP, preluată de Agerpres.

molnupiravir

Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a lansat evaluarea continuă a medicamentului antiviral oral molnupiravir, dezvoltat de Merck și destinat tratamentului COVID-19 la adulţi, ceea ce permite accelerarea procedurii, a declarat într-un comunicat agenţia de reglementare europeană cu sediul la Amsterdam.

Rezultatele preliminare ale studiilor de laborator şi ale studiilor clinice sugerează că medicamentul poate reduce capacitatea SARS-CoV-2 de a se multiplica în organism, prevenind astfel spitalizarea sau decesul în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, a precizat EMA.

Administrat pacienţilor în zilele imediat următoare testării pozitive, tratamentul reduce la jumătate riscurile de spitalizare şi de deces, potrivit unui studiu clinic realizat de Merck -  companie cunoscută şi sub denumirea MSD în afara Statelor Unite.

EMA va evalua conformitatea molnupiravir cu normele europene în materie de eficacitate, siguranţă şi calitate.

Etichete: autorizare agentia europeana a medicamentului evaluare in procedura accelerata tratament oral anticovid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.