Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA analizează legătura dintre o boală neurologică rară și vaccinul AstraZeneca

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 10 mai 2021, ora 12:36

EMA analizează rapoartele privind o tulburare rară de degenerare a nervilor la persoanele care au primit vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și a solicitat companiei date noi despre potențialele efecte secundare.

Ca parte a unei revizuiri periodice a rapoartelor privind siguranța vaccinului Vaxzevria, comitetul de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) analizează datele furnizate de AstraZeneca cu privire la cazurile de sindrom Guillain-Barre ( GBS), a precizat vineri autoritatea de reglementare, scrie Reuters.

AstraZeneca

GBS este o afecțiune neurologică rară în care sistemul imunitar al corpului atacă stratul protector al fibrelor nervoase. Majoritatea cazurilor apar după o infecție bacteriană sau virală.

Autoritatea de reglementare a declarat că GBS a fost identificat ca un posibil eveniment advers care trebuia monitorizat în mod specific în timpul procesului de aprobare condiționată a vaccinului, adăugând că a solicitat date mai detaliate despre cazuri de la AstraZeneca.

De asemenea, EMA analizează și rapoarte despre cazuri de miocardită după vaccinarea cu serul Pfizer-BioNTech și serul Moderna. Vaccinurile folosesc o nouă tehnologie ARNm pentru a dezvolta imunitatea împotriva virusului SARS-CoV-2.

Etichete: astrazeneca GBS sistemul imunitar afectiune neurologica vaccin AstraZeneca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.