Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

EMA analizează datele privind a treia doză de vaccin Pfizer

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 7 septembrie 2021, ora 09:46

Autoritatea de reglementare europeană a medicamentelor a anunțat că evaluează datele privind a treia doză de vaccin anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech.

Această a treia două urmează să fie administrată la 6 luni după cea de-a doua, la persoane începând cu vârsta de 16 ani.

Producătorii de medicamente au depus o cerere la Agenția Europeană pentru Medicamente ( EMA), care a declarat că va efectua o evaluare rapidă a datelor, cu un rezultat așteptat „în următoarele câteva săptămâni”, scrie Reuters.

EMA

Compania farmaceutică americană Moderna a precizat, vineri, că a solicitat EMA aprobarea condiționată pentru administrarea unei a treia doze de 50 de micrograme din vaccinul său împotriva COVID-19.

De asemenea, EMA a mai precizat, luni, că evaluează datele privind utilizarea unei doze suplimentare de vaccin ARNm la persoanele cu sistem imunitar slăbit. Potrivit agenției, rezultatul acestei analize va fi oferit în timp util.

Săptămâna trecută, Centrul European pentru Prevenire și Controlul Bolilor a declarat că nu este nevoie urgentă de a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pentru persoanele vaccinate complet.

Etichete: EMA a treia doza Pfizer-BioNTech

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.