Newsflash
Internaționale

EMA accelerează evaluarea vaccinului anti-COVID Johnson&Johnson

de Dorina Novac - apr. 15 2021
EMA accelerează evaluarea vaccinului anti-COVID Johnson&Johnson

Comitetul de siguranță al Agenției Europene a Medicamentului (PRAC) evaluează cazurile foarte rare de cheaguri de sânge cu caracteristici neobișnuite, care au fost raportate în Statele Unite ale Americii, în urma vaccinării cu vaccinul COVID-19 Janssen.

Autoritatea în domeniul medicamentului din SUA și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au recomandat, în data de 13 aprilie, întreruperea utilizării vaccinului COVID-19 Janssen, în timp ce examinează șase cazuri raportate pe teritoriul SUA.

vaccine Johnson&Johnson

Potrivit unui comunicat, până în prezent au fost administrate peste 6,8 milioane de doze de vaccin.

Compania Janssen și-a anunțat decizia de a întârzia în mod proactiv livrarea vaccinului în UE, în timp ce investigațiile continuă.

Vaccinul a fost autorizat în UE în data de 11 martie, însă utilizarea pe scară largă a acestuia nu a fost încă demarată.

„Compania este în contact cu autoritățile naționale în domeniu, recomandând depozitarea dozelor deja primite până când Comitetul pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilență (PRAC) va emite o recomandare accelerate”, se mai arată în comunicat.

EMA investighează toate cazurile raportate și va decide dacă sunt necesare măsuri de reglementare.

De asemenea, accelerează această evaluare și preconizează că va emite o recomandare săptămâna viitoare.

„În timp ce evaluarea sa este în curs de desfășurare, EMA își menține opinia referitoare la faptul că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc riscurile apariției de reacții adverse”, potrivit comunicatului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe